Nejlepší sportovci Tišnova roku 2022

V Tišnově v Kině Svratka proběhlo dne 8. 3. 2023 předávání prestižních cen nejlepším sportovcům roku 2022 města Tišnova a nově také okresu Brno – venkov. Akce proběhla pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Jana Grolicha starosty města Tišnova Jiřího Dospíšila.

Předávání cen formou galavečera se konalo v pořadí již pošesté, a to po třech letech odmlky, kdy z důvodu pandemie nebylo možné setkání tohoto charakteru uspořádat. S oceněnými sportovci za rok 2019 a 2020 se můžete seznámit ve videu Tišnovské televize.

Večerem provázel moderátor Petr Zakopal, program doplnilo také hudební vystoupení skupiny Nell z Boskovic.

Speciálním hostem byli olympionik Petr Korbel a dráhoví cyklisté Veronika Jaborníková a Tomáš Bábek. Slavnostního předávání cen se dále zúčastnili zástupci Tělovýchovné unie Brněnska, Brněnského centra sportovních nadějí, Jihomoravské krajské organizace České unie sportu a zástupci měst Modřice, Pohořelice, Podolí, Rosice a samozřejmě Tišnova.

Za Atletický klub Tišnov byly nominovány:

  1. Hana Blažková – Tišnovská sprinterka Hanka Blažková získala v roce 2022 dvě bronzové medaile na halovém i venkovním Mistrovství České republiky a to vždy v běhu na 200 m (celkem již 10 medailí z MČR). V nejkratších sprintech (halová 60 m a venkovních 100 m) to pak byla nepopulární 4. místa. Její standardně vysoké sprinterské výkony ji nominovaly na Mistrovství světa juniorů v kolumbijském Cali, kde s reprezentační štafetou 4×100 m obsadila celkové 8. místo. Trenérem je Martin Sebera
  2. Aneta Seberová – Anetka je překážkářka a na halovém MČR kategorie starších žákyň na 60 m př. vybojovala své první medailové umístění a to bronz. V letní sezóně pak na Letní olympiádě mládeže získala opět bronz na 100 m př. Trenérem je Martin Sebera.

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *